среда, 23. јануар 2019.

Testenina u sosu od povrca

Sastojci za 2 osobe:
200-250g testenine, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 3 čena belog luka, 1 manja tikvica i 1 manji brokoli, 2 paradajza (ili sok od paradajza, pelat i sl.), 1 kašika kisele pavlake, so, biber, origano, parmezan.
Priprema:
Luk i šargarepu sitno iseci i dinstati na tihoj vatri dok šargarepa ne omekša, zatim dodati paradajz oljušten i isečen na kockice, još malo prodinstati pa dodati tikvice isečene na kocke i brokoli razdvojen na manje cvetice, dolivati po potrebi malo vode, dinstati dok tikvice i brokoli ne omekšaju. Skinuti sa vatre pa dodati 1 kašiku pavlake. Testeninu možete ubaciti u sos pa izmešati, a mozete i preliti preko.

Нема коментара:

Постави коментар