Kora: 3 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 6 kašika mleka, 6 kašika ulja, 3 kašike kaka, 1/2 praška za pecivo.
Za natapanje kore i keksa: 250ml čokoladnog mleka.
Fil: 2 pudinga od čokolade, 700ml mleka, 8 kašika secera.
Jos potrebno oko 200g keksa zlatni pek sa kakaom (12 komada se ređa u kolač, ostatak samleti za posipanje preko slaga) i 100 g šlaga,
Priprema:
Odvojiti zumanac od belanaca, penasto umutiti belanac pa dodati šecer, kratko mutiti pa dodati žumanac. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati mleko, ulje, brasno, prašak za pecivo i kakao. Koru peći 15 minuta na 190°C. Pleh koji sam koristuila je četvrtasti 22x32, obložiti ga pek papirom ili namazati uljem pa posuti brašno. Kad se kora malo prohladi izvaditi je na odgovarajucu tacnu i natopiti sa oko 150ml čokoladnog mleka ostatak ostaviti za keks.
Za fil staviti 600ml mleka da prokuva sa šećerom, a u preostalih 100ml razmutiti puding. Kad mleko prokuva lagano sipati razmućen puding i mešati, kuvati 1 minut uz stalno mešanje. Tako vruć puding preliti preko kore, pa poređati keks koji treba natapati u čokoladno mleko, ako će te odmah sluziti kolač onda ga natopite malo više.
Ostraviti kolač da se ohladi za to vreme umutiti šlag sa 100-120ml vode. Šlag staviti preko kolača i na kraju posuti sa preostalim samlevenim keksom.
Нема коментара:
Постави коментар