понедељак, 28. јануар 2019.

Punjeni đevrek




 Sastojci:

200ml mleka, 200ml vode, 200ml ulja, 2 kašike šecera, 1 kašičica soli, 1 kocka kvasca (40g), 2 jaja (belanac u testo, žumanac za premazivanje), oko 900g brašna.

Priprema: 


U posudu u kojoj ce te mesiti testo staviti mleko, toplu vodu, ulje, šecer i kvasac, mešati dok se kvasac otopi pa dodati belanac, so, po malo brašna i mesiti testo. Testo treba da bude mekše, ostaviti na toplo da nadođe oko 40 minuta.


Nadošlo testo razdvojiti u manje loptice, svaku namazati uljem pa ih razvaljati rukom u stapice (po dva za jedan đevrek) kroz sredinu prstima utapkati kao kanalic i napuniti ( ja sam punula u jedan ajvar, drugi pršutu).

Opet ih spojiti u štapice, uviti jedan preko drugog i saviti u đevrek.



Poređati u pleh i ostaviti tako da odstoje 15 minuta, premazati žumanac i posuti susamom, peći 25 minuta na 200°C.
 



Нема коментара:

Постави коментар