среда, 15. мај 2019.

Torta sa jagodama


Lagana i kremasta, torta. Spoj jagoda i plazme, i krema o vanile.




Sastojci za jednu koru:
3 belanca
2 žimanca
3 kašike šećera
2 kašike brašna
3 kašike plazme
1 kašika ulja
Na vrh kašičice praška za pecivo.


Praviti ovakve dve kore.

Umutiti belanac pa dodati šećer, zumanac, smanjiti brzinu miksera na najmanji pa dadati brašno, plazmu, prašak za pecivo i ulje. Pleh obložiti pek papirom (ja sam koristila standardni četvrtasti), koru peći 15 minuta na 200°C.

Sastojci za fil:
1l mleka
11 kašika šećera
2 pudinga od vanile
2 žumanca (koja ostaju od kora)
4 kašike gustina ili brašna
150g mlevene plazme
250g margarina

500g jagoda

Puding, žumanac i gustin razmutiti u 150ml mleka, ostatak mleka staviti da prokuva sa šećerom, kad prokuva polako dolivati razmućen puding, žumanac i gustin, mešati i kuvati minut do dva. U ohladjen fil dodati plazmu i razmekšali margarin pa dobro umutiti mikserom.
Filovati kora-polovina fila-poredjati jagode (ja sam ih sekla)-druga polovina fila-kara-šlag.



Нема коментара:

Постави коментар