уторак, 29. јануар 2019.

Krompiri sa susamom i kajmakom

Kada nemam puno vremena ili mi se ne kuva neki komlikovan ručak tu su krompirići, volim ih u svim oblicima ali ovaj mi je najdraži.




Kolicina krompira zavisi za koliko osoba spremate, ja sam spremala za 2 osobe.
Oljustiti 8 krompira srednje veličine iseci na 4 dela, staviti ih u neku posudu, dodati 1 kašičicu soli, 1 kašičicu suvog začina, malo bibera, 1 ravna kašičica slatke aleve paprike (ko voli može i ljuta), 50g susama, malo ulja, sve to izmesati i  prebaciti u pleh u kome će se peći. Peče se oko 40 minuta na  200°C. 10 minuta pre kraja pečenja izvaditi iz rerne i preko staviti kajmak pa vratiti u rernu da se dopeče.





Gotove krompire mozete služiti uz neku salatu.




Нема коментара:

Постави коментар