Sastojci za 5 osoba
1 glavica crnog luka, 1 kasicica slatke aleve paprike, 500g juneceg mesa, 4 krompira srednje velicine, 1 manja solja pirinca, 450g povrca mesavine za djuvec-1 kesa, so, biber, persunov list.
Priprema
Luk iseci i proprziti na ulju pa dodati alevu papriku odmah zatim meso iseceno na kocke kao za gulas, dinstati uz dodavanje vode dok meso ne bude na pola gotovo, pa dodati krompir isecen na vece kocke naliti vodom da ogrezne i ostaviti da se kuva jos oko 15 minuta, pa dodati mesavinu povrca, pirinac i zacine po ukusu. Ostaviti da se sve zajedno prokuva jos 10 minuta. presuti u sud u kojem ce te zapeci djuvec, doliti vode po potrebi. Ja pecem u ovoj zemljanoj oko 70 minuta na 220 stepeni posto njoj treba malo duze da se zagreje.
Нема коментара:
Постави коментар