четвртак, 24. јануар 2019.

Profiterole

Sastojci: 
Testo- 300ml vode, 150ml ulja, 10 punih kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 6 jaja.
Fil- 800ml mleka, 2 pudinga od vanile, 2 žumanca, 14 kašika šećera, 125g margarina, 100g šlaga.
Čokoladni preliv-100g čokolade, 2 kašike ulja, 3 kašike mleka. 
Priprema: 
Za testo staviti da provri voda i ulje skinuti sa vatre i dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, kada se ohlati dodati jaja jedno po jedno i dobro umutiti. Testo šprecem istiskati na pleh oblozen pek papirom manje krugove (za jednu kašičicu testa) i peci 15 minuta na 200 stepeni.
Za fil staviti mleko da provri sa šećerom, a puding razmutiti sa zumancima u 100ml mleka od ovih 800, zatim dodavati polako u prokljucalo mleko uz stalno mešanje kuvati 3-4 min. U hladan fil dodati margarin umutiti mikserom, pa umućen šlag dodaviti po kašiku i polako mešati mikserom na najmanjoj brzini ili kašikom.
Čokoladu rastopiti na laganoj vatri sa mlekom i uljem. Puniti profiterole tankim nastavkom za špric. Servirati i preliti čokoladnim prelivom.

Нема коментара:

Постави коментар