Sastojci:
Za tamni deo-250g margarina, 250g šećera, 150ml vode, 400g plazme.
Beli deo-400g šećera, 100ml vode, 250g margarina, 400g mleka u prahu.
Priprema:
Tamni deo- Špinovati 250g šećera sa 150ml vode.Kada je ušpinovano dodati margarin da se otopiti i skloniti sa vatre da se hladi 10 minuta, pa u to dodati 400g mlevene plazme izmešati i preliti u pleh koji je namazan sa malo margarina ili ulja. Rastanjiti, kada se ohladi preliti ga sa 150g otopljene cokolade.Ostaviti da se i cokolada ohladi i stegne.
Beli deo-Šećer špinovati sa 100ml vode, dodati margarin da se otopi i skloniti sa vatre, dodati 400g mleka u prahu. Mutiti mikserom da se ne stvore grudvice. Preliti preko prvog dela i ostaviti da se ohladi.
Pazite sa špinovanjem šecera ako se prekuva nece biti dobro, ja to od prilike radim ili umočim kašičicu u šećer sacekam da se iskapa i onda jednu kap kapnem na nokat ako se ne razliva puno onda je dobro.
Za tamni deo-250g margarina, 250g šećera, 150ml vode, 400g plazme.
Beli deo-400g šećera, 100ml vode, 250g margarina, 400g mleka u prahu.
Priprema:
Tamni deo- Špinovati 250g šećera sa 150ml vode.Kada je ušpinovano dodati margarin da se otopiti i skloniti sa vatre da se hladi 10 minuta, pa u to dodati 400g mlevene plazme izmešati i preliti u pleh koji je namazan sa malo margarina ili ulja. Rastanjiti, kada se ohladi preliti ga sa 150g otopljene cokolade.Ostaviti da se i cokolada ohladi i stegne.
Beli deo-Šećer špinovati sa 100ml vode, dodati margarin da se otopi i skloniti sa vatre, dodati 400g mleka u prahu. Mutiti mikserom da se ne stvore grudvice. Preliti preko prvog dela i ostaviti da se ohladi.
Pazite sa špinovanjem šecera ako se prekuva nece biti dobro, ja to od prilike radim ili umočim kašičicu u šećer sacekam da se iskapa i onda jednu kap kapnem na nokat ako se ne razliva puno onda je dobro.
Нема коментара:
Постави коментар