Sastojci:
2 kese graška (900g), 2 srednje šargarepe, 2 glavice crnog luka, oko 300g mlevenog mesa (moze i više), 1 kašičica slatke aleve paprike, so, biber, suvi začin. Ovo je mere za 4-5 osobe ili u mom slučaju ručak za 2 dana.
Priprema:Šargarepu i luk iseci i prodinstati oko 10 minuta, zatim dodati alevu papriku i mleveno meso, sve zajedno dinstati jos nekih 5 minuta uz povremeno mešanje pa dodati grašak, naliti vodu i ostaviti da se kuva oko 1 sat (zavisi od graška) povremeno promešati i dodati jos vode ako je potrebno. Začiniti po ukusu.Ja ne koristim zapršku, po nekad za neko jelo koje baš mora, koristim klajster (pomešano brasno i hladnu vodu) dodam u jelo do zeljene gustine i obavezno prokuvam jos bar 5 minuta.
2 kese graška (900g), 2 srednje šargarepe, 2 glavice crnog luka, oko 300g mlevenog mesa (moze i više), 1 kašičica slatke aleve paprike, so, biber, suvi začin. Ovo je mere za 4-5 osobe ili u mom slučaju ručak za 2 dana.
Priprema:Šargarepu i luk iseci i prodinstati oko 10 minuta, zatim dodati alevu papriku i mleveno meso, sve zajedno dinstati jos nekih 5 minuta uz povremeno mešanje pa dodati grašak, naliti vodu i ostaviti da se kuva oko 1 sat (zavisi od graška) povremeno promešati i dodati jos vode ako je potrebno. Začiniti po ukusu.Ja ne koristim zapršku, po nekad za neko jelo koje baš mora, koristim klajster (pomešano brasno i hladnu vodu) dodam u jelo do zeljene gustine i obavezno prokuvam jos bar 5 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар