Sastojci:
Kora- 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 3 kašike kaka, 1/2 praška za pecivo.
Za natapanje kore-400ml, 250g šećera.
Beli fil- 1l mleka, 12 kašika šecera, 13 kašika brašna, 3 kesice vanilin sećera, 200g margarina, 100g šećera u prahu.
Crveni fil- 300g malina ili jagoda, 400ml vode, 8 kašika šećera, 2 pudinga od maline ili jagode, 50g margarina.
Glazura od čokolade: 100g čokolade, 4 kašike ulja, 4 kašike mleka.
Priprema:
Odvojiti zumanac od belanaca, penasto umutiti belanca pa dodati secer i zumanac, smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati brasno, prasak za pecivo i kakao.Koru peći 15 minuta na 190°C (ja sam koristila pleh 35cmx25cm) za to vreme skuvati preliv od vode i šecera i hladnu koru preliti sa hladnim prelivom. Beli fil 800ml mleka staviti da prokuva sa šećerom, a u 200ml mleka razmutiti brašno i vanilin šećer zatim dodavati u provrelo mleko polako i mešati, kuvati oko 5 minuta uz stalno mešanje. U ohladjen fil dodati 200g margarina umućenog sa 100g šećera u prahu. Crveni fil prokuvati maline sa šećerom i vodom oko 5 minuta pa dodati puding od malina razmućen u 100ml vode od ovih 400, sve zajedno prokuvati još par minuta pa u toplo dodati 50g margarina, ako stavljate jagode skuvan ful dobro izmutite mikserom.
Čokoladu za glazuru istopiti na tihoj vatri sa mlekom i uljem.
Filovati: kora-beli-fil-crveni fil-glazura od čokolade.
Kora- 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 3 kašike kaka, 1/2 praška za pecivo.
Za natapanje kore-400ml, 250g šećera.
Beli fil- 1l mleka, 12 kašika šecera, 13 kašika brašna, 3 kesice vanilin sećera, 200g margarina, 100g šećera u prahu.
Crveni fil- 300g malina ili jagoda, 400ml vode, 8 kašika šećera, 2 pudinga od maline ili jagode, 50g margarina.
Glazura od čokolade: 100g čokolade, 4 kašike ulja, 4 kašike mleka.
Priprema:
Odvojiti zumanac od belanaca, penasto umutiti belanca pa dodati secer i zumanac, smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati brasno, prasak za pecivo i kakao.Koru peći 15 minuta na 190°C (ja sam koristila pleh 35cmx25cm) za to vreme skuvati preliv od vode i šecera i hladnu koru preliti sa hladnim prelivom. Beli fil 800ml mleka staviti da prokuva sa šećerom, a u 200ml mleka razmutiti brašno i vanilin šećer zatim dodavati u provrelo mleko polako i mešati, kuvati oko 5 minuta uz stalno mešanje. U ohladjen fil dodati 200g margarina umućenog sa 100g šećera u prahu. Crveni fil prokuvati maline sa šećerom i vodom oko 5 minuta pa dodati puding od malina razmućen u 100ml vode od ovih 400, sve zajedno prokuvati još par minuta pa u toplo dodati 50g margarina, ako stavljate jagode skuvan ful dobro izmutite mikserom.
Čokoladu za glazuru istopiti na tihoj vatri sa mlekom i uljem.
Filovati: kora-beli-fil-crveni fil-glazura od čokolade.
Нема коментара:
Постави коментар