Sastojci:
Testo- 250ml mleka, 250ml vode, 2 kašičice šećera, 1 kašicica soli, 40g kvasca(jedna kockica), 200ml ulja( 150ml u testo, a 50ml sipati kada se testo zamesi da bude testo masno) 900g brašna t-400.
Punjenje-500g mlevenog mesa(po izboru), 1 srednja glavica crnog luka.So, biber, origano.Kiseli krastavci oko 3 komada( zavisi od velicine), kečap.
Priprema:
Prvo proprziti luk i meso, začiniti po ukusu ostaviti da se ohladi. Testo zamesiti od navedenih sastojaka, ne mora da odstoji moze se odmah raditi.
Praviti manje loptice i rukom razvući krug, puniti mesom, kiseli krastavci na kocke i kečap. Spojiti testo u lopticu i prevrnuti spojeno na dole, premazati zumanac preko. Ostaviti da odstoji 10-15 minuta pa peci 15-20 minuta na 200°C.
Testo- 250ml mleka, 250ml vode, 2 kašičice šećera, 1 kašicica soli, 40g kvasca(jedna kockica), 200ml ulja( 150ml u testo, a 50ml sipati kada se testo zamesi da bude testo masno) 900g brašna t-400.
Punjenje-500g mlevenog mesa(po izboru), 1 srednja glavica crnog luka.So, biber, origano.Kiseli krastavci oko 3 komada( zavisi od velicine), kečap.
Priprema:
Prvo proprziti luk i meso, začiniti po ukusu ostaviti da se ohladi. Testo zamesiti od navedenih sastojaka, ne mora da odstoji moze se odmah raditi.
Praviti manje loptice i rukom razvući krug, puniti mesom, kiseli krastavci na kocke i kečap. Spojiti testo u lopticu i prevrnuti spojeno na dole, premazati zumanac preko. Ostaviti da odstoji 10-15 minuta pa peci 15-20 minuta na 200°C.
Нема коментара:
Постави коментар