250ml vode
2 kašike šećera
20g kvasca
1 kesica praška za pecivo
1 puding od vanile
450g brašna
Fil od maka.
200g maka
4 kašike šećera
110ml vruce vode
Priprema:
Prvo napraviti fil od maka da bi se ohladio. Pomešati mak, šecer i vodu i ostaviti da se hladi. Pa zamesiti testo. U mlaku vodu staviti šećer i kvasac pa izmešati da se kvasac otopi, zatim dodati puding (u prahu, ne kuvan), prašak za pecivo, brašno. Umesiti testo i ostaviti da odstoji 30 minuta. Celu količinu dobijenog testa rastanjiti u krug, ostavila malo deblje, preko testa premazala fil od maka.Testo premazano makom iseci na 16 delova i motati kiflice. Ostaviti da odstoje 30 minuta i peći na 200°C 20-25 minuta.
Prvo napraviti fil od maka da bi se ohladio. Pomešati mak, šecer i vodu i ostaviti da se hladi. Pa zamesiti testo. U mlaku vodu staviti šećer i kvasac pa izmešati da se kvasac otopi, zatim dodati puding (u prahu, ne kuvan), prašak za pecivo, brašno. Umesiti testo i ostaviti da odstoji 30 minuta. Celu količinu dobijenog testa rastanjiti u krug, ostavila malo deblje, preko testa premazala fil od maka.Testo premazano makom iseci na 16 delova i motati kiflice. Ostaviti da odstoje 30 minuta i peći na 200°C 20-25 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар