понедељак, 11. фебруар 2019.

Zapečen pire krompir sa mesom





Sastojci za 3 osobe:


300g mlevenog mesa(po izboru)
1 glavica crnog luka
4-5 krompira
so
biber
peršun list
suvi začin
200g kačkavalja
1 šolja mleka
kockica maslaca ili kajmak
malo pasiranog paradajza



Priprema:

Krompir oljuštiti i staviti da se kuva, malo posoliti.
Luk sitno iseckati i pomešati sa mesom, dodati malo soli, bibera i peršunovog lista. Sve dobro izmešati i staviti u vatostalnu posudu u kojoj ce se peci utapkati dobro preko cele posude, meso treba da bude debljine jednog prsta.


Preliti preko pasiranim paradajzom. 



Staviti u rernu da se peče oko 35 minuta na 200°C.


Za to vreme kada je krompir kuvan napravite pire. Izgnječiti krompir gnječilicom, dodati 50g rendanog kačkavalja, malo maslaca ili kajmaka,sipati po malo meleka i mutiti pire treba da bude gušci, ako vas mrzi da kuvate krompir možete koristiti instant pire.
Izvaditi meso nakon 35 minuta iz rerne i preko staviti pire od krompira, posuti sa 150g rendanog kačkavalja.





 Vratiti u rernu da se jos malo dopeče, dok se kačkavalj otopi i dobije zlatnu boju.



Нема коментара:

Постави коментар