четвртак, 7. фебруар 2019.

Jafa kolač



Sastojci za 1 koru:

2 jaja
10 kašika sećera
10 kašika mleka
7 kašika ulja
10 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Praviti 2 kore.


Fil:

3 kašike džema od kajsije (ili nekog drugog)
200g šećera
200ml vode
1 mrvljena kora (pečena od predhodno napisanih sastojaka)
1 veća zamrznuta pomorandža


Glazura od čokolade: 
150g cokolade
5 kašika ulja
1 kašika mleka

Priprema: 

Za koru odvojiti žumanac od belanaca, penasto umutiti belanac pa dodati šecer, mutiti jos malo pa dodati žumanac, smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati sve ostale sastojke. Koru peci 20 minuta na 180°C u cetvrtastom plehu 30x20 oblozenom pek papirom. Kore peci posebo jednu pa drugu.




Za fil šećer i vodu staviti da kuva oko 10 minuta i malo prohladiti., Jednu koru izmrviti, narendati na sitno zaleđenu pomorandžu, dodati džem i prokuvan šećer. Sve dobro izmešati.







Rasporediti dobijeni fil kašikom preko druge kore.




Staviti kesu na ruku i lagano utapkati fil ravnomerno po kori.




Preko glazura od čokolade. Čokoladu, mleko i ulje staviti na tihoj vatri ili na pari da se otopi.




Нема коментара:

Постави коментар