понедељак, 4. фебруар 2019.

Piletina susam


Sastojci: 

Pileće belo meso, prezle, susam, jaja, brašno, so, biber, suvi začin, ulje za prženje. Količina zavisi za koliko osoba spremate. 250-300g mesa je dovoljno za jednu osobu.

Priprema:

Pileće belo meso iseći na tanke šnicle, posoliti i ostaviti da odstoji u frižideru bar pola sata.
Prezle pomešati sa susamom pola, pola ( primer ako je 50g susama, 50g prezli), dodati malo bibera i suvog začina. Jaja umutiti viljuškom i dodati malo mleka, na 1 jaje, 1 supena kašika mleka, malo soli.
Pohovati meso brašno-jaja-mešavina prezle, susam. Pržiti na zagrejanom ulju dok dobije zlatnu boju sa jedne strane pa okrenuti drugu, ulje ne mora biti dublje, dovoljno je da ga ima do pola snicle. Vaditi na papirni ubrus da se malo ocedi od ulja, služiti uz tartar sos i prilog po želji. 

Нема коментара:

Постави коментар