уторак, 5. фебруар 2019.

Ćufte u sosu od senfa i kisele pavlake




Sastojci za ćufte:
300g mlevenog mesa (junetina ili svinjetina); 1 glavica crnog luka, 1 jaje, 2 parčeta hleba (bez korice), 1 kašičica suvog začina, malo bibera i manje od pola kašicice soli.

Za sos: 1 časa kisele pavlake (180ml), 1 kašičica senfa, so, biber, peršunov list, kockica maslaca, oko 120 ml mleka, 1 ravna supena kašika brašna.

I jos potrebno oko 4-5 krompira, za premazivanje krompira malo maslivovog ulja, na vrh kašičice aleve paprike, malo soli, biber, peršunov list.

Meso stavite u posudu gde ce te ga pomešati sa ostalim sastojcima, dodati hleb natopljen sa malo mleka, luk sitno iseckan, jaje i začine. Sve sastojke dobro izmešati, praviti loptice, ređati na tanjir i staviti u frižider na pola sata.
Za to vreme oljuštiti krompir nareckati ga ali ne do kraja, kao kad sečete za musaku na krugice ali da ostane u celom. Tako pripremljen prokuvati samo 5 minuta i ocediti vodu.
Kad su ćufte odstajale u frižideru pržiti ih na vrlo malo ulja toliko da samo uhvate lepu koricu sa jedne pa sa druge strane.




U vatrostalnu posudu poređati ćufte i pripremljen krompir. Pomesati maslinovo ulje, alevu papriku, malo soli, bibera, peršunov list i premazati preko krompira. Pokriti folijom i staviti u rernu da se peče 40 minuta na 200°C.






Za to vreme pripremiti sos. Na ulje na kom su przene cufte dodati kockicu maslaca, brašno i malo proprziti, naliti mleko, pustiti da malo prokrčka pa dodati pavlaku i senf, začiniti po ukusu.
Nakon 40 minuta pečenja izvaditi ćufte iz rerne, skinuti foliju i preliti sosom pa vratiti da se zapeče jos oko 10 minuta.








Нема коментара:

Постави коментар