петак, 15. фебруар 2019.

Pasulj prebranac sa kobasicom







Sastojci:

500g belog pasulja

3 glavice crnog luka
1 šargarepa
1 kašičica slatke aleve paprike
120ml pasiranog paradajza
Kobasica
So, biber, lovorov list.



Priprema:


Pasulj potopiti u hladnu vodu preko noći da odstoji pre se skuva. 

Staviti ga da se kuva 10 minita dok voda ne dobije zutu boju pa procediti i naliti toplom vodom, vratiti da se kuva, dodati 1 glavicu crnog luka i šargarepu isečene na kocke, malo ulja da pasulj ne bi kipeo. Kuvati ga dok se ne skuva oko 90 minuta što opet zavisi od pasulja, dolivati vodu tek toliko da ogrezne u njoj i ne mešati.
Preostale dve glavice luka iseći na rebarca, proprziti na masti ili ulju da dobije staklastu boju, pa dodati alevu papriku i pasiran paradajz, sipati u to kuvan pasulj (ako u njemu uma previše vode ocediti višak), izmešati i začiniti po ukusu. Presuti u posudu u kojoj ce se zapeći. Peci od 40 minita do 1 sat na 220 stepeni. Prvo malo zapeći pasulj pa onda dodati kobasicu.








Нема коментара:

Постави коментар