недеља, 3. март 2019.

Polnice punjene vanila kremom




Sastojci za vanila krem:

500ml mleka
150g šećera
1 puding od vanile
1 kesica vanil šećera
1 kašika gustina
10g želatina
50ml vode
200g šlaga

Još potrebno 500g gotovog lisnatog testa, 1 jaje,  šećer u prahu za posipanje.


Priprema:

Želatin potopiti u 50ml vode. Puding i gustin razmutiti u 100ml mleka, ostatak mleka staviti da provri sa šećerom i vanilom. Kad provri dolivati polako pripremljen puding i mešati, kuvati 1 minut.
U vruć fil dodati želatin i dobro izmešati. Umutiti šlag sa 150ml vode i pomešati sa hladnim filom, polako mešati kašikom ne mikserom.

Za rolnice testo rastanjiti i iseći na trake debljine 2 cm tako da dobijete od jednog dela testa 12 rolnica i od drugog 12. Trake namotati na kalupe (kao rol viršlu). Premazati umućenim jajetom i peci na 200°C 20 minuta.
Vruce rolnice skinuti sa kalupa. Kada se ohlade puniti pripremljenim vanila kremom, pred služenje posuti šećerom u prahu.




Нема коментара:

Постави коментар