понедељак, 18. март 2019.

Posni grašak na vodi




Sastojci za 2-3 osobe:

450g graška
3 manje glavice luka ili 2 veće
2 šargarepe
250ml pasiranog paradajza
1/2 kašičice slatke aleve paprike
So
Biber

Priprema:

Luk sitno iseckati, šargarepu isećkati na kockice, u odgovarajuću posudu sipati paradajz pa dodati luk i šargarepu, dinstati oko 10 minuta na srednjoj temperaturi ako je potrebno dolivati malo vode, potom dodati alevu papriku i grašak, naliti vodom da pređe jedan prst preko grašaka, kuvati dok se grašak ne skuva, meni je bilo potrebno 1 sat, u toku kuvanja promešati povremeno i dolivati vodu. Začiniti po ukusu i ako vam je previše čorbast dodati klajster (pomešati hladnu vodu sa brašnom) do željene gustine i pustiti da se prokuva par minuta.
Kao prilog sam dodala kuvani krompir.

Нема коментара:

Постави коментар