Sastojci za zelene sarmice:
3 glavice crnog luka
2 šargarepe
1 manja šolja pirinča
5 kašika sojinih ljuspica
Malo slatke aleve paprike
So
Biber
Zelene liske (meni je od ove smese imalo 20 sarmica)
120ml pasiranog paradajza za dinstanje povrca i 250ml za nalivanje.
Priprema:
Liske oprati i odseći debeli deo, potopiti na kratko u ključalu vodu da malo omekšaju.
Šargarepu i luk sitno iseckati, staviti u odgovarajucu posudu dodati pasirani paradajz i dinstati sve zajedno oko 10 minuta, ako je potrebno dolivati po malo vode, dodati pirinač, sojine ljuspice koje treba natopiti mlakom vodom da odstoje 5 minuta pa ocediti višak vode, začiniti po ukusu i dodati malo aleve paprike. Motati sarmice i ređati u posudu u kojoj ce se kuvati pa pripremiti preliv: 120ml vode, 1 kašika brašna, 250ml pasiranog paradajza, malo soli. Sve dobro izmešati i naliti sarmice, ako nije dovoljno dodati jos vode. Kuvati oko 1h.
Sastojci za krem supu:
1 šargarepa
1 glavica crnog luka
2 manja krompira
1 kesa carske mešavine
Malo spanaća
Priprema:
Нема коментара:
Постави коментар