среда, 6. март 2019.

Padobranci






Sastojci:

3 belanca
300g šećera u prahi
1 kašika ceđenog soka od limuna
350g mlevenih oraha

Za fil:

3 zumanca
2 kašike šećera
2 kašike brašna
70ml hladnog mleka
70g margarina
2 kašike šećera u prahu

Priprema:

Belanca mutiti mikserom 1 minut zatim postepeno dodavati šećer iz nekoliko puta, treba mutiti ukupno oko 10 minuta, pred kraj dodati sok od limuna. Dodati orahe i izmešati kašikom. Na pleh obložen pek papirom špricem za šaranje torte praviti krugove velicinu sami odredite, smesu možete vaditi i malom kašičicom, praviti razmak između svakog minimum 3 cm. Peći 25 minuta na 150 °C.

Fil umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati brašno i mleko. Kuvati na tihov vatri uz stalno mešanje dok se ne napravi gusti krem. U ohlađen dodati margarin umućen sa šećerom u prahu i dobro umutiti.
Mazati donju stranu kolača i spajati po dva.

Ja nisam kuvala fil jer su mi ostala samo belanca pa sam ih iskoristila za padobrance, a spajala sam ih sa slagom i nutelom. Umutila 150g krem šlaga sa 50ml vode i dodala 2 kašike nutele.







Нема коментара:

Постави коментар