понедељак, 4. март 2019.

Štrudla sa makom i orasima






Sastojci:

250ml mleka
1 kašičica šećera
25g svežeg kvasca
2 žumanca
100g masti
3 kašike šećera
550g brašna

Fil od maka:

150g mlevenog maka
3 kašike šećera
1 kesica vanilin šećera
100ml mleka

Fil od oraha:

150g mlevenih oraha
3 kašike šećera
1 kesica vanilin šećera
100ml mleka

Još potrebno 1 žumanac i 1 kašika mleka za premazivanje, šećer u prahu za posipanje,


Priprema:

Prvo pripremiti filovo da bi se ohladili. Pomesati mak, šećer, vanilin šećer i zaliti sa vrelim mlekom, izmešati i ostaviti da se hladi. Isto tako uraditi i sa orasima.

Za testo mleko zagrejati da bude mlako pa dodati kašičicu šečera i kvasac, ostaviti da kvasac nadolazi 10 minuta. Za to vreme pripremiti mast, žumanac i šećer, izmešati sve zajedno, pa u to dodati nadošli kvasac promešati pa dodati brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe 30 minuta.
Nadošlo testo podeliti na dva dela, razvući u obliku pravougaonika debljine oko pola centimetra, premazati preko fil od maka pa urolati, isto to uraditi i sa drugim delom testa i filom od oraha.
Štrudle  premazati žumancetom pomešanim sa mlekom, odmah se peku ne treba opet da nadolaze. Peci 35 minuta na 180°C.
Ohlađene štrudle posuti šećerom u prahu i seći.



Нема коментара:

Постави коментар