Kolač bez pečenja, sprema se za 15 minuta, a vrlo je ukusan.
Sastojci:
250g keksa
2 pudinga od vanile
1 kašika gustina
750ml mleka
7 kašika šećera
2 kašike kisele pavlake
125g margarina
Nešto od voća (ja sam naseckala 4 breskve)
Za glazuru:
200g čokolade (kod mene je mlečna)
5 kašika mleka
1 kašika ulja
2 kašike sitno mrvljenog keksa
Po želji se može staviti i šlag umesto čokolade, ja ga nisam imala pa sam stavila čokoladu.
Priprema:
Keks izlomiti na krupnije komade, pripremiti voće u zavisnosti sta će te koristiti. Skuvati puding, 600ml mleka staviti da provri sa šećerom, u preostalih 150ml razmititi puding i gustin, sipati polako u provrelo mleko i mešati, kuvati minut do dva, skinuti sa šporeta pa dodati margarin i kiselu pavlaku i dobro izmešati, odmah zatim dodati keks i voće, sve sastojke izmešati i sipatu u kalup (ja sam koristila 28cm kalup okrugli kome se skida obruč) rasporediti da bude svuda iste debljine. Ostaviti kolač u frižideru da se dobro ohladi. Za glazuru od čokolade otopiti čokoladu na tihoj vatri sa mlekom i uljem pa dodati keks i preliti preko kolača. Mini-čoko plazma je dekoracija.
Нема коментара:
Постави коментар