четвртак, 4. јул 2019.

Kolač sa keksom i voćem

Kolač bez pečenja, sprema se za 15 minuta, a vrlo je ukusan. 


Sastojci:

250g keksa
2 pudinga od vanile 
1 kašika gustina 
750ml mleka 
7 kašika šećera 
2 kašike kisele pavlake 
125g margarina 
Nešto od voća (ja sam naseckala 4 breskve) 

Za glazuru:

200g čokolade (kod mene je mlečna) 
5 kašika mleka 
1 kašika ulja 
2 kašike sitno mrvljenog keksa 

 Po želji se može staviti i šlag umesto čokolade, ja ga nisam imala pa sam stavila čokoladu.

Priprema:

Keks izlomiti na krupnije komade, pripremiti voće u zavisnosti sta će te koristiti. Skuvati puding, 600ml mleka staviti da provri sa šećerom, u preostalih 150ml razmititi puding i gustin, sipati polako u provrelo mleko i mešati, kuvati minut do dva, skinuti sa šporeta pa dodati margarin i kiselu pavlaku i dobro izmešati, odmah zatim dodati keks i voće, sve sastojke izmešati i sipatu u kalup (ja sam koristila 28cm kalup okrugli kome se skida obruč) rasporediti da bude svuda iste debljine. Ostaviti kolač u frižideru da se dobro ohladi. Za glazuru od čokolade otopiti čokoladu na tihoj vatri sa mlekom i uljem pa dodati keks i preliti preko kolača. Mini-čoko plazma je dekoracija.

Нема коментара:

Постави коментар