Jedno od mojih omiljenih jele. Ne zahteva nesto puno truda ni sastojaka, a veoma ukusna.
Sastojci:
500g mlevenog mesa
1 veća glavica crnog luka
2 šargarepe
Manja solja pirinča
1 kašičica slatke aleve paprike
300ml kuvanog paradajza
So, biber, suvi začin
12-13 paprika zavisi od veličine
2 paradajza
Paprike oprati i izvaditi peteljke, očistiti semenke.
Na malo masti propržiti sitni seckan luk i šargarepu pa dodati meso i pržiti dok meso ne promeni boju ali mešati da se ne naprave grudvice od mesa, zatim dodati začine po ukisu, pirinač i alevu papriku. Paprike poređati uspravno u posudu u kojoj će se zapeći ali tako da budu jedna do druge da ne mogu da se prevrnu, puniti smesom oko 1 1/2 supena kašika na 1 papriku, paradajz iseći na kolutove i zatvoriti svaku papriku, naliti kuvani paradajz.
Sastojci:
500g mlevenog mesa
1 veća glavica crnog luka
2 šargarepe
Manja solja pirinča
1 kašičica slatke aleve paprike
300ml kuvanog paradajza
So, biber, suvi začin
12-13 paprika zavisi od veličine
2 paradajza
Paprike oprati i izvaditi peteljke, očistiti semenke.
Na malo masti propržiti sitni seckan luk i šargarepu pa dodati meso i pržiti dok meso ne promeni boju ali mešati da se ne naprave grudvice od mesa, zatim dodati začine po ukisu, pirinač i alevu papriku. Paprike poređati uspravno u posudu u kojoj će se zapeći ali tako da budu jedna do druge da ne mogu da se prevrnu, puniti smesom oko 1 1/2 supena kašika na 1 papriku, paradajz iseći na kolutove i zatvoriti svaku papriku, naliti kuvani paradajz.
Zapeći u rerni 90 minuta na 200°C. Prvih pola sata pečenja pokriti folijom.
Нема коментара:
Постави коментар