Sastojci:
3 srednje tikvice
300g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 manja šolja pasiranog paradajza ili 1 svež paradajiz
Začini po ukusu
1 jaje
1 kašika kisele pavlake
150g kackavalja ili nekog drugog sira
Priprema:
Luk i šargarepu sitno iseckati pa propržiti na malo masti ili ulja, dodati meso i pržiti uz povremeno mešanje dok meso ne promeni boju, potom dodati paradajz (ako koristite svež onda oljuštiti i iseći na kockice), dodati začine po ukusu i sve zajedno dinstati 10 minuta uz povremeno mešanje. U prahlađenu smesu dodati pavlaku i jaje i dobro izmešati. Tikvice dobro oprati ne ljuštiti, preseći uz duž na pola pa kašičicom izdubiti srednji mekani deo, poređati u pleh u kom će te peci, svaku malo posoliti i napuniti pripremljenom smesom. Staviti ih u zagrejanu rernu na 220°C 20 minuta, zatim preko svake posuti rendani sir i vratiti da se zapeče još 5 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар