уторак, 4. јун 2019.

Čoko Ceheesecake






Sastojci za koru:

250g mlevenog keksa
100g margarina
5 kasika soka

 Sastojci za fil:

400g šlaga
4 kašike šecera u prahu
250g krem sira
2 kesice šlag fiksa
100g čokolade

Još potrebno:

Jagode
50g čokolade
Malo mrvljenog keksa

Priprema:

Pomešati keks, sok i otopljen margarin, sipati smesu u kalup 28cm i dobro utapkati,

Za fil umutiti šlag sa 200ml vode, pa dodati krem sir, šlag fiks i otopljenu čokoladu. Sve zajedno dobro umutiti mikserom. Malo manje od pola fila staviti preko kore, pa okolo do kalupa poređati jagode sečene na pola, po sredini staviti jagode sečene na kocke.




Preko jagoda namrviti malo keksa i narendati malo čokolade, pa preko staviti ostatak fila i lepo poravnjati. Ostaviti u frižider da se hladi 3 do 4 sata. Skinuti kalup i preko narendati čokoladu, ukrasiti po želji.









Нема коментара:

Постави коментар