Fine i mekane prhke strudle u mom slučaju sa džemom od višanja.
Sastojci:
2 jaja
100g svinjske masti
100g šećera
70g kisele pavlake
1 kesica vanila šećera
1 kesica praška za pecivo
450g brašna
Malo rendane kore od limuna
Džem po potrebi i po izboru
U vanglicu umutiti jaja, šećer, mast, pavlaku, vanilu pa postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo i mesiti testo, kad potrošite celu količinu brašna i ako vam se čini da je testo mekano (sto zavisi od veličine jaja) dodajte još 1-2 kašike brašna.
Testo razvuci u pravougaonik debljine oko 4mm pa iseci na trake 8cm, meni je izašlo 5 traka, po sredini trake staviti džem (valjalo bi da bude neki cvršći da ne iscuri) preklopiti jednu stranu trake testa preko džema, pa drugu stranu tako da se testo malo preklapa, okrenuti preklopljenu stranu na dole na radnu površinu i iseci na 6 delova tj. štrudli.
Ređati u pleh obložen pek papitom. Peci 12-15 minuta na 190°C zavisi od rerne, treba da blago porumene. Pečene posuti šećerom u prahu.
Sastojci:
2 jaja
100g svinjske masti
100g šećera
70g kisele pavlake
1 kesica vanila šećera
1 kesica praška za pecivo
450g brašna
Malo rendane kore od limuna
Džem po potrebi i po izboru
U vanglicu umutiti jaja, šećer, mast, pavlaku, vanilu pa postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo i mesiti testo, kad potrošite celu količinu brašna i ako vam se čini da je testo mekano (sto zavisi od veličine jaja) dodajte još 1-2 kašike brašna.
Testo razvuci u pravougaonik debljine oko 4mm pa iseci na trake 8cm, meni je izašlo 5 traka, po sredini trake staviti džem (valjalo bi da bude neki cvršći da ne iscuri) preklopiti jednu stranu trake testa preko džema, pa drugu stranu tako da se testo malo preklapa, okrenuti preklopljenu stranu na dole na radnu površinu i iseci na 6 delova tj. štrudli.
Ređati u pleh obložen pek papitom. Peci 12-15 minuta na 190°C zavisi od rerne, treba da blago porumene. Pečene posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар