Sastojci:
200ml mleka
50ml vode
50ml ulja
1 kašičica šećera
1 kašićica soli
2 jaja
20g svežeg kvasca
650-700g brašna
250g čvaraka
1 žumanac i malo mleka za premazivanje pogačica
Susam za posipanje
U mlaku vodu razmutiti kvasac i šećer, potom dodati mleko, ulje, so, jaja. Sve zajedno umutiti viljuskom, pa postepeno dodavati brašno, umesiti glatko testo, mekano ali da se ne lepi. Testo ostaviti 30 minuta da nadolazu. Nadoslo testo na pobrašnjenoj radnoj površini razviti oklagijom sto tanje u oblik pravougaonika, preko testa posuti mlevene čvarke i uviti u rolat, potom preklopiti rolat sa jedne i sa druge strane i na pola ( kao knjigu).
Ostaviti da odmara 15 minuta, pa razviti debljine prsta i vaditi pogačice čašom ili modlom. Ređati na pleh, premazati žumancetom u koje dododate malo mleka i posuti susamom. Peći 15 minuta na 200°C.
Нема коментара:
Постави коментар