Sastojci za testo:
250g margarina
2 jaja
150ml jogurta
180g šećera
1 kesica vanila šećera
1 kesica praška za pecivo
600g brašna
Fil:
5 jabuka srednje veličine
100g šećera
1 kašičica cimeta
Prvo pripremiti fil, jabuke oljuštiti i izrendati, šećer staviti u neki dublji tiganj da se otopi i blago karamelizuje.
Zatim u njega dodati rendane jabuke i uz povremeno mešanje krčkati oko 5 minuta, dok se šećer ne otopi i sjedini sa jabukama. Pred kraj dodati cimet i ostaviti da se hladi.
Onda zamesiti testo. U razmekšali margarin (može se i otopiti) dodati jaja, šećer, vanilu i jogurt pa kratko mešati da se šećer istopi. Zatim dodati prašak za pecivo i brašno postepeno nemojte celu količinu odjednom, testo treba da bude glatko (ako je potrebno dodajte ili smanjite količinu brašna to dosta zaviisi od veličine jaja). Ostaviti testo 10 minuta u frižider. Podeliti ga na 8 delova, svaki deo posebno razvijati velicine manjeg tanjira i seći kao na slici.
Staviti fil i savijati kao što je prikazano na slikama.
Ređati na pleh obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, samo da blago porumene. Gotove posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар