Sastojci:
200ml mleka
50ml ulja
20g kvasca
3 kašike šećera
370-400g brašna (meni je bilo potrebno 380g)
120g margarina za premazivanje
Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da nadolazi 30 minuta, zatim testo podeliti na 8 delova, svaki deo razvijati veličine tanjira, premazivati razmekšalim margarinom i ređati jedan na drugi, zadnji ne premazivati. Tako pripremljeno testo razviti u što tanji krug, iseći na trouglice (meni je izašlo 18 kiflica), malo ih zaseci na početku, puniti slatkim filom po želji (džem, krem, čokolada), motati kiflice i ređati u pleh. Pripremljene kiflice ostaviti da nadolaze oko 30 minuta, za to vreme uključite rernu na 210°C, peći dok lepo ne porumene (zaboravila sam da pogledam na sat 🙈, od prilike oko 15 minuta). Gotove posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар