Sastojci:
Za koru-5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike kaka
2 kašike ulja
1/2 kesice praška za pecivo
Za fil- 100g šlaga
50ml vode
200g čokolade (za kuvalje ili mlečne)
6 kašika mleka
50g margarina
6 kašika džema od višanja
Za koru umutiti belanac penasto pa dodati šećer, mutiti par minuta pa dodati zumanac, mutiti jos par minuta. Smaniti brzinu miksera na najmanje pa dodati brasno, prašak za pecivo i kakao. Pleh obložiti pek papirom ( ja sam koristila veći od šporeta onaj dublji) sipati pripremljenu smesu i lepo poravnjati, peći 15 minuta na 180°C. Toplu koru uviti u rolat zajedno sa pek papirom ali pre toga okrenuti gornju stranu kore dole.
Za fil na tihu vatru staviti da se otapa čokolada i margarin zajedo sa mlekom (ne sme da kuva) i ostaviti smesu da se ohladi. Za to vreme umutiti šlag sa 50ml vode pa u njega dodati ohlađenu rastopljenu čokoladu, mutiti dok se sve lepo sjedinu.
Koru odviti i skloniti pek papir, prvo na nju premazati džem pa preko fil i uviti u rolat. Dekorisati po želji, ja sam prelila sa malo rastopljene čololade i posula plazmom. Ostaviti rolat u frižider na par sati da se hladi.
Za fil na tihu vatru staviti da se otapa čokolada i margarin zajedo sa mlekom (ne sme da kuva) i ostaviti smesu da se ohladi. Za to vreme umutiti šlag sa 50ml vode pa u njega dodati ohlađenu rastopljenu čokoladu, mutiti dok se sve lepo sjedinu.
Koru odviti i skloniti pek papir, prvo na nju premazati džem pa preko fil i uviti u rolat. Dekorisati po želji, ja sam prelila sa malo rastopljene čololade i posula plazmom. Ostaviti rolat u frižider na par sati da se hladi.
Нема коментара:
Постави коментар